nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El Govern acusa el grup Endesa de posar en joc l'economia balear

El vicepresident afirmà que «estam en mans d'uns ineptes i irresponsables»

87394

Membres del Govern es reuniren ahir amb representants dels empresaris.

J. Morey.

El vicepresident del Govern de les Illes Balears i conseller d'Economia, Indústria i Comerç, Pere Sampol, envestí ahir molt durament contra Gesa i contra el grup al qual pertany, Endesa. Sampol féu una valoració política dels darrers problemes que han patit les Illes en el subministrament elèctric i apuntà directament als dirigents d'Endesa: «Estam en mans d'uns vertaders irresponsables, d'uns ineptes que juguen amb el benestar i l'economia de les Illes».

El vicepresident va fer aquestes declaracions després de reunir-se amb representants de les principals associacions empresarials i comercials (Caeb, Pimeco i Afedeco), a més de la mateixa Cambra de Comerç. També hi eren presents la consellera d'Innovació i Energia, Misericòrdia Ramon; el director general d'Energia, Joan Perchés; la directora general d'Indústria, Francesca Vives; i el director general de Consum, Miquel Àngel Cabeza.

La reunió tenia com a objectiu constituir un grup de feina per rebre informació dels sectors afectats pels continus talls de llum registrats durant les darreres dues setmanes. Tota aquesta informació integrarà l'expedient que el Govern, a través de les conselleries de Consum, Indústria i Energia, ha obert a Gesa per esbrinar presumptes negligències en les avaries registrades.

De fet, inspectors d'Indústria ja han realitzat la seva feina a les centrals i estacions de Llubí, Murterar, Sant Joan de Déu i Son Molines. Aquests inspectors també recullen informació aportada per la mateixa companyia subministradora.

El Govern ja es troba en fase d'elaboració de l'expedient i, per tant, encara és prest per saber quina serà la seva resolució, que podria ser la proposta d'una sanció. Sampol calcula que l'expedient estarà acabat en unes setmanes i, si es confirmen actuacions negligents per part de Gesa, l'actual legislació estatal del sector elèctric preveu que es fixin indemnitzacions per danys i perjudicis, si bé Sampol reconegué que la normativa és permissiva i flexible amb les empreses.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris