nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El Govern aportarà 120 milions per a les obres de rehabilitació del Castell

El Consell Insular presenta les feines de restauració fetes des del canvi de Govern

El Consell Insular signarà, en les pròximes setmanes, un conveni de col·laboració amb la Conselleria balear d'Obres Públiques per tal d'aconseguir una inversió de 120 milions de pessetes per portar endavant les obres de recuperació del Castell d'Eivissa. Així ho destacà la presidenta del Consell, Pilar Costa, en una roda de premsa convocada per explicar l'estat en què es troba en aquests moments el projecte de rehabilitació d'aquest emblemàtic espai eivissenc i les tasques d'intervenció que s'han fet des de l'entrada del nou govern insular.

Així, i segons explicà la consellera de Cultura, Fanny Tur, des del mes d'agost de 1999, s'han realitzat els estudis arqueològics i geotècnics per tal de conèixer quines intervencions es poden fer a l'àrea històrica. A més, s'ha fet la teulada de l'edifici Poulet i s'ha redactat el projecte de recuperació de la Casa de la Ciutat, que costarà 80 milions de pessetes. A més, les autoritats insulars destacaren la feina de neteja, la col·locació de tanques de protecció o demanar un allargament del termini legal establert per aconseguir subvencions econòmiques d'altres administracions. Tot i això, no s'ha definit encara el projecte definitiu que haurà de concretar els usos que tindrà el Castell un cop recuperat.

En aquest punt, la presidenta del Consell explicà que els criteris que s'hauran de seguir per tal de definir aquests usos seran per a les activitats que serveixin per dinamitzar la zona de Dalt Vila, l'àrea dels museus, sales d'exposicions, algun auditori o, per exemple, l'escola d'estiu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris