nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
22°

Tenir socorrista a les piscines públiques serà tan obligat com el «carnet de conduir»

Sanitat demana normalització als hotelers en normes de seguretat i higiene

Homogeneïtzar les normes de seguretat i higiene a les piscines públiques és l'objectiu que cerca la Direcció General de Sanitat amb un seguit de mesures presentades recentment als establiments hotelers i als municipis que gestionen aquesta mena de ressort.

La demanda principal és la «presència física de socorristes a l'entorn del vas», segons els tècnics de la Conselleria. Aquests socorristes no poden ser just vigilants "com ara, els uixiers o cambrers d'hotel que sovint fan aquesta tasca", sinó que hauran de tenir la titulació que concediran els inspectors del Govern.

Es preveu a més que la renovació del carnet de socorrista no serà obligatòria cada deu anys "com es fa a l'actualitat", sinó que el termini de reciclatge s'escurçarà en un marge encara per determinar.

Igualment, es vol fixar que les hores de manteniment i formació establertes es duplicaran a partir d'ara, de manera que el mínim de temps que s'haurà d'acreditar serà de 16 hores de formació i 8 de manteniment. En qualsevol cas "i sempre segons les fonts esmentades" es pretén que el carnet de socorrista sigui «tan imprescindible com el carnet de conduir».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris