lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

L'Executiu exercirà més control sobre els béns patrimonials de la Comunitat

El conseller de Presidència presenta el projecte de llei que s'aprovarà divendres

El conseller de Presidència del Govern de les Illes Balears, Antoni Garcias, i el director general de Patrimoni, Antoni Garcias Simó, presentaren ahir als mitjans de comunicació el projecte de llei de patrimoni que aprovarà demà el Consell de Govern. La futura norma pretén que s'estableixi més control sobre els béns patrimonials que pertanyen a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB) i que hi hagi més participació dels ciutadans en aquesta matèria. En aquest sentit, els habitants de les Illes podran exigir a l'Administració una correcta conservació.

Entre les principals novetats que inclou aquest projecte de llei hi ha la creació i desenvolupament de l'inventari dels béns patrimonials, la incorporació d'un règim sancionador més detallat que l'actual i la possibilitat, a través de l'acció pública, que els particulars puguin demanar a l'Administració autonòmica per la protecció autonòmica dels béns públics propis.

Conseller i director general explicaren que els objectius de la futura normativa són ordenar i gestionar el patrimoni de la CAIB, així com «dotar d'agilitat, transparència i més control» l'esmentada gestió.

Una altra novetat, segons el conseller de Presidència, és que les institucions del Parlament balear, la Sindicatura de Comptes, la Sindicatura de Greuges, el Consell Consultiu i el Consell Econòmic i Social, tindran autonomia per a la gestió, conservació i manteniment del patrimoni que tenguin adscrit.

La Conselleria estarà capacitada, segons consta en el projecte de llei, per autoritzar la compra i venda de béns de la CAIB per valor inferior als 83.900.000 pessetes "500.000 euros", la qual cosa significa una simplificació en el procediment seguit fins ara.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris