algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Dos funcionaris cobraren suposadament 25 milions per unes feines que no feien

Un d'ells treballava en les funcions d'interventor, malgrat que el titular ja hi era

Un funcionari de l'Ajuntament de Manacor ha cobrat suposadament 21 milions de pessetes en sis anys, en concepte d'un suplement que no li pertocava. Això ha estat descobert en el moment de revisar el conveni col·lectiu, després que la Sala del Contenciós Administratiu hagi decidit donar el vistiplau a les impugnacions fetes a instàncies de la Delegació del Govern.

Segons ha confirmat Francesc Acuña, regidor delegat de Servei Generals, Medi Ambient i Personal, l'esmentat funcionari, a més del seu sou, ha estat cobrant un suplement de 250.000 pessetes a raó de catorze pagues anuals, per la seva feina com a interventor municipal en funcions, ja que la plaça era vacant. Aquesta quantitat l'ha seguida cobrant durant sis anys més després de la incorporació del titular de la plaça d'interventor.

El regidor aclarí que no pensen demanar que el funcionari, que ara està de baixa per depressió, torni els doblers cobrats irregularment. Tampoc no en pensen demanar responsabilitats als respectius equips de govern municipal que durant sis anys han permès, per ignorància o negligència, aquesta situació irregular «perquè no hi ha hagut gens de mala intenció per part del funcionari i tot ha estat per la política nefasta dels anteriors equips de govern municipal».

Acuña digué que aquest no era un cas únic de pagament irregular de suplements a l'Ajuntament de Manacor, ja que també han detectat que un altre funcionari ha estat cobrant suposadament 70.000 pessetes de suplement, catorze pagues anuals durant cinc o sis anys, la qual cosa suposa gairebé sis milions de pessetes.

Aquestes irregularitats foren descobertes fa tres mesos, quan l'actual equip de govern començà a revisar el conveni col·lectiu, aprovat el 1996, arran de les nou impugnacions presentades per la Delegació del Govern, i immediatament els dos funcionaris deixaren de cobrar el suplement. Francesc Acuña explicà que després d'haver estat acceptades les impugnacions, i ja que nou articles del conveni han quedat en suspens, han decidit negociar tot el conveni, per corregir-ne molts d'aspectes, com és el cas que hi ha funcionaris que no cobren el mateix sou que d'altres de la mateixa categoria, i pretenen l'equiparació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris