algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

L'Ajuntament no transmet a Madrid les modificacions del cadastre

Més de 10.000 persones es poden veure afectades, segons denuncia el PSM

Més de deu mil persones es poden veure afectades per la finalització de la col·laboració entre l'Ajuntament de Palma i el Centre de Gestió Cadastral depenent de l'Administració estatal.

Des de fa un seguit de mesos les modificacions del cens cadastral que coneix l'Ajuntament de Palma no són transmeses al centre de Gestió de Madrid. Així per tant, una persona que notifiqui un canvi de titularitat a efectes del rebut de l'IBI sols transmet les seves dades a Cort i no a l'Administració depenent de Madrid.

Així ho va denunciar a Diari de Balears el regidor del PSM, Gabriel Barceló, que recomanà a totes les persones que facin algun canvi en el cens del cadastre, que transmetin les dades a les dues institucions.

La situació és prou greu, ja que ens podem trobar amb dos censos diferents a Palma ja que les dades que tenguin una i altra administració no coincidiran.

El regidor del PSM assegurà que «desconeixem els motius pels quals l'Institut Municipal d'Informàtica ha aturat aquesta col·laboració, però davant la problemàtica que això pot provocar, sol·licitam que s'estableixi un conveni entre les dues institucions a efectes de solucionar aquesta situació i evitar-ne els efectes negatius».

Segons els nacionalistes, a més de les molèsties que es causaran als ciutadans, s'han de tenir en compte les conseqüències negatives que hi pot haver per a la recaptació municipal. «Consideram que continuar amb aquesta situació és d'una greu irresponsabilitat», assegura Biel Barceló, als mitjans.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris