cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Els hotelers menorquins demanen pujades del 15 per cent per al 2001

TUI i Neckermann adverteixen que el mercat alemany baixarà per aquests preus

Després de l'esforç realitzat enguany per avançar l'inici de la temporada a Menorca, els dos grans turoperadors alemanys, Neckermann i TUI, es veuran forçats a reduir els vols amb destinació a Menorca el 2001 com a conseqüència de l'artificial pujada de preus i la pèrdua de places destinades a aquest mercat.

Alguns establiments de Menorca estan negociant amb els majoristes pujades de preus de fins el 12 i el 15 per cent a la contractació de places per al pròxim any.

Tres circumstàncies s'han ajuntat per afavorir aquesta situació: els bons resultats de les tres darreres temporades, la creixent competència entre els grans majoristes internacionals per garantir-se la capacitat d'allotjament a l'illa, i la previsible entrada en vigor de l'ecotaxa.

Pere Pons, director d'Ultramar Expres a Menorca "agència responsable del majorista TUI" recorda que «aquestes pujades de preus poden ser assumides pel mercat britànic, gràcies a la força de la lliura, però no les podrà acceptar el mercat alemany».

Com a resultat d'això, el mercat anglès està recuperant capacitat d'allotjament a Menorca per a la pròxima temporada, en perjudici de l'alemany del que constitueix la gran aposta de desestacionalització i diversificació en l'estratègia impulsada pel Consell i el Foment del Turisme de Menorca.

Respecte a això, diversos majoristes indiquen que complexos hotelers i d'apartaments de Menorca, que en els darrers anys acollien una quota de mercat alemany, han tancat contractes en exclusiva amb turoperadors britànics per tres, cinc i fins a nou anys. Aquest és el cas del Sol Park (contractat per cinc anys amb el turoperador Virgin), el Beach Club (amb Direct Hollidays), ambdós a la costa nord, i la cadena menorquina Asturme, que ha firmat per nou anys en exclusiva pel mercat britànic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris