cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
22°

Font vol evitar que més aigua del terme es canalitzi cap a Alcúdia

L'Ajuntament denuncia l'empresa Acasa per instal·lar una canonada il·legal

L'Ajuntament de sa Pobla vol evitar a les totes que els aquífers del terme municipal s'utilitzin de forma intensiva per subministrar cabal a la zona costanera d'Alcúdia. Aquest és el gran temor que tenen els responables municipals després d'haver detectat per part de l'empresa Acasa la instal·lació d'una canonada il·legal que presumptament es podria utilitzar per a aquesta finalitat.

Acasa ostenta les concessions d'Alcúdia i també les dels nuclis poblers de Crestatx, Son Toni i s'Ubac. Precisament en aquesta darrera urbanització disposa d'un pou amb un dipòsit regulador des d'on s'hauria col·locat la polèmica canonada que aniria fins a la finca de Son Sabater, llogada recentment als propietaris d'Acasa.

Al llarg del seu recorregut, la conducció d'aigua de 20 centímetres de diàmetre, aprofita el llit del torrent conegut com sa Siurana, que és zona de domini públic. Després es desvia per dins d'una finca de propietat privada fins a arribar per baix del pont de la carretera de Pollença a Son Sabater.

Segons ha explicat el batle, Jaume Font, l'empresa concessionària no té cap tipus de permís de la Conselleria de Medi Ambient per fer l'obra dins la torrentera. Font assegura que tampoc no ha sol·licitat cap llicència a l'Ajuntament per fer la resta de la canalització i ni tan sols ha demanat l'autorització dels propietaris dels terrenys per on travessa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris