nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

La UGT xifra el nombre d'immigrants a les Balears en més de 40.000 persones

Denuncia que Delegació del Govern es torba nou mesos a tramitar un permís de treball

El sindicat UGT xifrà el nombre d'immigrants a les Illes Balears en més de 40.000 persones, és a dir, més del cinc per cent de població actual de l'Arxipèlag (812.878 residents). Aquestes dades situen les Illes al mateix nivell que França pel que fa a població immigrant i per sobre de l'Estat espanyol amb més d'un dos per cent de diferència.

La central sindical denuncià que la Delegació de Govern tarda entre set i nou mesos per tramitar un permís de treball per als immigrants, mentre que la Llei d'Estrangeria estableix un termini màxim d'un trimestre.

Aquestes declaracions les realitzaren ahir els responsables del Centre Guia a l'Immigrant, l'assessor jurídic Antoni Cladera i l'assessor laboral Juame Estrany, acompanyats del secretari general de la UGT, Lorenzo Bravo, i de la cap d'Acció Social, Maite Silva, durant la presentació de la memòria d'activitat del 1999 d'aquest departament del sindicat.

El Centre Guia a l'Immigrant (CGA) té com a objectius l'assessorament i la inserció sociolaboral dels immigrants de manera gratuïta. Al llarg de l'any passat, el CGA resolgué 221 expedients relatius a diferents tramitacions administratives. El 51 per cent d'aquestes demandes (113) foren per sol·licitar feina. Enguany, aquest centre ja ha tramitat 321 expedients, el 50 per cent d'ells són peticions de treball.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris