cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

La Comissió d'Urbanisme ajorna aprovar el PGOU per les excessives llicències

Nájera diu que si no la deixen formigonar anirà als tribunals demanant justícia

DdB DbB La Comissió Insular d'Urbanisme decidí ahir ajornar l'aprvció del pla general de Calvià pels «dubtes» sobre l'excessiu nombre de llicències que volen concedir Margarita Nájera i la seva gent, que aniran als tribunals si els retallen les llicències de construcció.

Els dubtes jurídics de la Comissió d'Urbanisme se centren en les 500 places turítiques i les 850 de residencials que l'Ajuntament de Calvià pensa repartir, anomenades quotes, i tipificades precisament per controlar el sòl urbà del terme. No obstant això, el PGOU quedà sobre la taula ja que la qüestió no és gens clara.

Varen fer falta tres hores de debat per arribar a l'acord per unanimitat d'ajornament fins que els serveis jurídics del Consell Insular no elaborin un informe sobre la legalitat d'aquesta mesura, i determinin si s'avé al dos per cent de creixement establert a les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT). Com a data final es va establir l'11 de juliol per evitar així que entri en vigor el pla de 1991.

El president de la Comissió Insular d'Urbanisme, Rafel de Lacy, indicà que «Calvià planteja disminuir la pressió urbanística del seu municipi amb aquesta mesura. S'ha de pensar que si s'aprova hi ha altres municipis interessats, encara que es corre el perill que aquesta pressió es traslladi a altres punts de Mallorca. Tendria conseqüències supramunicipals ja que també podria afectar el Pla Territorial de Mallorca.

La decisió es va adoptar quan es va saber l'existència de dos informes jurídics encarregats per l'Ajuntament. Un d'aquests informes és del catedràtic de Dret Administratiu de la UIB, Avel·lí Blasco, i l'altre del misser de Madrid Enrique Jiménez Larrea, segons els quals la programació de llicències «s'ajusta a dret i és de perfecta aplicació», segons argumentà Margarita Nájera, batlessa de Calvià, que defensà aquesta mesura davant la Comissió d'Urbanisme.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris