nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Cort retirarà divendres el bonobús malgrat les 3.000 signatures en contra

Àlvarez diu que les deficiències de Consum estaran resoltes el dia 30

El bonobús de Palma desapareixerà de manera definitiva divendres. Així ho manifestà als mitjans de comunicació el president de l'Empresa Municipal de Transports, Pedro Àlvarez, que digué que «abans d'aquesta data els petits errors de tramitació de la targeta ciutadana detectats per la Direcció General de Consum estaran resolts de manera definitiva». Així, el regidor va fer cas omís de les més de tres mil signatures que presentaren en el registre les associacions integrants de la plataforma en defensa de l'autobús per tal que el sistema de cartró pervisqui més enllà de finals de mes.

Segons va explicar la seva portaveu veïnal, Rosa Bueno, «nosaltres no estam en contra de la targeta ciutadana, simplement volem que convisqui amb el bonobús i no volem productes substitutius com la targeta turística de 1.250 pessetes que està preparant la direcció de l'EMT». Aquestes 3.000 signatures recollides corresponen a una primera remesa. Ara s'espera intensificar la campanya, que s'ha estès per tot Palma i per nombrosos centres educatius (no hem d'oblidar que un dels sindicats majoritaris a l'educació, l'STEI, està implicat en la campanya).

El president de l'empresa, Pedro Àlvarez, també va explicar que «a partir de demà (avui per al lector) es podrà sol·licitar la targeta ciutadana sense que aquesta estigui vinculada a cap entitat bancària». El que passa és que les persones que optin per aquesta modalitat sols podran incorporar una de les opcions possibles a la targeta: el pagament de l'autobús. La no-vinculació de la targeta a una entitat bancària suposarà, de manera immediata, que no es podrà emprar l'opció de targeta telefònica ni la de targeta moneder, que servirà per a altres usos.

Un altre dels incovenients de no lligar la targeta a una entitat bancària és que sols es podrà recarregar amb doblers en metàl·lic en les màquines que s'instal·lin als estancs per a tal finalitat, perdent la xarxa dels caixers automàtics de Sa Nostra i la Caixa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris