cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
14°

Endesa activa un pla d'emergència a la Costa Brava per evitar avaries a l'estiu

La filial del grup a les Canàries perfecciona el manteniment de les subestacions

El grup Endesa, al qual pertany Gesa, ha engegat diferents iniciatives de perfeccionament i millora en el subministrament i el manteniment de sistemes elèctrics zonals a través de les seves filials.

Segons l'edició del passat maig de la revista Endesa, publicació del grup, Fecsa-Enher (filial catalana), per problemes burocràtics i administratius en la construcció d'una línia de 110 quilovats entre Juià i Castell d'Aro, a la Costa Brava, ha activat un pla d'emergència per evitar possibles avaries durant l'estiu. A més, la companyia ha adoptat mesures excepcionals per no sobrecarregar la línia.

Fecsa-Enher ha pres mesures excepcionals i ha sol·licitat a la Generalitat autorització per no connectar nous subministraments en aquesta zona ni ampliar els existents. En el sector residencial no s'atorgaran nous proveïments a les promocions de més de cinc habitatges. En els altres sectors, s'han fixat límits de potència per concedir connexions mentre no es pugui ampliar la capacitat per atendre la demanda. Endesa també informa que Unelco (l'equivalent canari de Gesa) ha instal·lat a la Palma, Gomera i Hierro un sistema de gestió de proteccions i anàlisis d'incidències per millorar els procediments de manteniment de les subestacions elèctriques.

El sistema permet unes majors facilitats i rapidesa en l'accés a la informació sense necessitat de traslladar-se a les subestacions. A través de la lectura d'un relè (aparell que controla els circuits a sistemes de certa potència), és possible obtenir dades d'autorevisió de la protecció, supervisió de bobines i repàs dels circuits d'intensitat i tensió. Fins i tot es pot accedir a estadístiques, i comptar amb anàlisis d'incidències de la xarxa. Santa Cruz de Tenerife i las Palmas han estat escollides com a seus dels centres de gestió de proteccions. Cada centre disposa de tres terminals informàtiques. Un permet obtenir la connexió amb les proteccions de les subestacions, el segon llegeix els registres cronològics i els paràmetres elèctrics, i el tercer s'encarrega de gestionar i ordenar tota la informació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris