nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
26°

Les empreses de transport reclamen millores a la xarxa viària

Astrame denuncia les deficiències i els punts negres de les carreteres de l'illa

L'Associació d'Empreses de Transport de Menorca (Astrame) ha demanat actuacions urgents a la Conselleria de Foment del Govern de les Illes per resoldre les deficiències i els punts negres a la xarxa viària menorquina. Per la seva banda, l'enginyer menorquí Josep Antoni Ferrer, al capdavant d'aquest departament del govern autonòmic, anuncià que la millora del «revolt des cabrer», a Ferreries, serà una de las actuacions que amb caràcter urgent durà a terme la Conselleria per tal d'augmentar la seguretat a les carreteres de Menorca.

Ferrer anuncià que també hi haurà actuacions per millorar les voravies a la carretera que enllaça Ferreries amb es Migjorn Gran, i s'ordenarà la carretera que uneix el nucli urbà des Mercadal amb el poble des Migjorn Gran. El conseller Ferrer qualifica de «vergonyós» el tram pendent d'ampliació a la carretera de Maó a Fornells, però a continuació indica que per setembre el Ministeri de Foment iniciarà l'execució de les obres. «La tramitació s'ha endarrerit pels canvis introduïts en la Llei de contractes de l'estat, però si el projecte no s'adjudica i s'executa en el termini fixat, llavors el Ministeri no disposarà de cap justificació d'un nou retard», afegeix.

Amb aquestes manifestacions, el conseller de Foment, i per tant responsable de la xarxa viària de les Balears, dóna resposta a les demandes i reivindicacions que des de fa anys reclama l'Associació d'Empreses de Transport de Menorca, que pertany a la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca.

Els empresaris de transport reivindiquen millores i majors mesures de seguretat a les carreteres menorquines. Entre altres indrets conflictius apunten la transitada carretera entre Maó i Fornells, on Astrame considera que cal dur a terme amb rapidesa l'ampliació, però mentrestant s'hauria de millorar amb la consolidació del paviment i l'eliminació de la vegetació que omple les voreres i encara fa més perillós el trajecte.

Idèntica solució es reclama pels enllaços des des Mercadal fins a Fornells i es Migjorn Gran, així com entre aquesta darrera població i Ferreries. Els revolts són tan tancats que els autocars tomben perillosament sobre el costat dret. A més, la coincidència amb un altre autocar o camió obliga en ocasions que un dels dos vehicles feixucs hagi de fer marxa enrere, cosa que provoca la impaciència dels turismes que també circulen per la carretera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris