cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

La secretària de Matas reconeix que el correu del CIM estava readreçat

Pascual assegura al jutge que l'expresident «no en va ser informat»

Francesca Pascual, secretària personal del ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, i que ja ocupava aquest càrrec de confiança quan el líder de la dreta balear era president del Govern autonòmic, va reconèixer ahir davant del jutge que instrueix el cas Bitel que en l'ordinador del funcionari Sebastià Vallori s'havien rebut dos correus electrònics readreçats des de la Comissió Insular d'Urbanisme (CIU) del Consell Insular de Mallorca (CIM). Així mateix, Pascual va aclarir que l'aleshores president Matas no va ser informat sobre aquesta anomalia, segons va declarar ahir als mitjans de comunicació el seu advocat, Rafael Perera, en acabar la declaració.

A banda de Pascual, també declararen ahir en el Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma les altres dues secretàries que tenia Matas en el moment de produir-se el redireccionament, Belén Perera i Isabel Ensenyat. Mentre que Pascual i Perera estan defensades pel mateix misser, Ensenyat ho està per Lluís Morell. Rafael Perera va qualificar ahir les tres secretàries, que declararen de manera successiva al llarg de quatre hores davant del jutge Enrique Morell en qualitat d'imputades, de «funcionàries d'absolutíssima confiança» de Matas.

És per aquest motiu, segons el misser, que les tres tenien accés a la clau i el número d'usuari de l'ordinador personal de Vallori. Pascual i Perera feren sengles declaracions coincidents amb la que ja va fer Vallori el passat dia 5 de juny, quan va reconèixer que s'havien rebut dos e-mails procedents del CIU, quant aquest estava presidit pel socialista Francesc Quetglas. S'ha de recordar que el readreçament va tenir lloc entre els mesos de febrer de 1998 i març del 2000, concretament el dia 24, quan té lloc el darrer readreçament.

«La declaració ha anat bé, coincideix amb la del senyor Vallori», va dir en aquest sentit Perera. «La senyora Pascual era la cap secretària del senyor Matas i no coneixia el funcionament detallat del sistema informàtic, però sí a grans trets», va afegir el misser, que va parlar en tot moment en nom de la seva defensada. Pascual va reconèixer, com Vallori, que s'havien rebut dos e-mails procedents del CIU i que va ordenar a aquest funcionari que ho comunicàs al departament d'informàtica del Govern.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris