nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

El 60% del porc mort a l'escorxador va a les fàbriques d'embotits de Manacor

El porquim no troba competidor perquè hi ha el costum de trossejar-lo en calent

El 60 per cents del porquim que se sacrifica a l'escorxador de Manacor va directament a les fàbriques d'embotits d'aquesta ciutat. Cal dir que aquest percentatge representa, ni més ni menys, que al voltant de 760.000 quilograms de carn a l'any i, amb unitats, uns 21.700 porcs anuals.

«Les empreses d'embotits fan l'esquarterament en calent per això s'abasteixen de porcs que surten d'aquí. És un costum molt mallorquí. Diuen que té més qualitat la carn si es trosseja quan encara no ha agafat el rictus mortis» explicà ahir Xisco Bonet, un dels dos veterinaris que treballen a l'escorxador de Manacor.

Bonet comenta aquest fet perquè a Mallorca arriba molta carn de la Península amb la qual difícilment pot competir el mercader i l'abastador d'aquí. No obstant això, el porquim sembla no tenir competidors. «El cost de producció de la Península és menor. Només comprant els sacs de pinsos ja hi sortim perdent per mor del preu afegit del transport», apuntà respecte d'això el regidor que s'encarrega de l'escorxador Antoni Sansó. És per aquest fet que, a l'estiu, l'escorxador de Manacor pràcticament no se'n tem de la demanda càrnica que es genera entorn de la indústria turística. I és que els establiments hotelers s'abasteixen de carn procedent, fonamentalment, de Catalunya encara que també n'arriba fins i tot de Nova Zelanda, segons apunta Bonet.

Les èpoques de matances més fortes són per Nadal i Pasqua. «La gent cerca consumir el producte nostre», assenyala el manescal i comenta que per aquestes dades fins hi tot arriben a fer 14 hores diàries de feina. Actualment a l'escorxador de Manacor fan feina 10 matadors, dos manescals, un gerent i al voltant de 15 mercaders que també fan de proveïdors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris