nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

El GOB adverteix l'Executiu que Mallorca és «al límit de tots els seus recursos»

Els ecologistes inicien una campanya de conscienciació dirigida als polítics i la societat

El GOB ha començat una campanya dirigida a l'Administració, als polítics i a la societat en general en què adverteix que «Mallorca està al límit de tots els seus recursos» i que s'ha de canviar de mentalitat perquè «ara per ara l'arribada de més turistes és una mala notícia». Joan Rita, Miquel Àngel March i Aina Lleuger varen presentar ahir una campanya informativa i divulgadora, mitjançant tríptics, vídeos, exposicions i activitats educatives, que té per nom «Mallorca al límit. És hora d'aturar».

El GOB assegura que «el que està passant aquests mesos amb l'energia, l'aigua, les carreteres i les depuradores no és casualitat, sinó la conseqüència lògica d'un creixement absolutament exagerat de la construcció, de l'oferta residencial i turística que està afectant el propi producte turístic, la conservació dels recursos naturals, la saturació de les infraestructures i la qualitat de vida». En aquest sentit el GOB indicà que en deu anys s'ha doblat el nombre de turistes que visiten Mallorca i que aquesta circumstància «no ha suposat, emperò, un millor benestar per als treballadors i empresaris de l'Illa». El grup ecologista recordà al Govern que «tot està per fer» en la protecció ambiental de les Balears, on el creixement de places residencials en els darrers anys ha estat superior a les 40.000.

Els màxims responsables del GOB advertiren que, amb l'actual ritme de desenvolupament urbanístic i turístic, «anam cap a un suïcidi i l'autodestrucció del territori per un creixement desbocat». Entre les dades oferides pels ecologistes es recorda que l'increment anual del nombre de turistes se situa entorn al 5% "entre 400.000 i 500.000 persones", el consum energètic augmenta a un ritme d'entre un 8 i un 12%; el de l'aigua, en un 7%, mentre que la producció de residus puja un 9'4%.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris