algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

La manca de capacitat dels «Fokker» retarda l'arribada del correu

Les cartes esperen hores o dies fins que hi ha espai als avions d'hèlix

La delegació de Correus a Balears està estudiant la presa de mesures urgents per solucionar la problemàtica del trasllat per via aèria de la correspondència des de Palma cap a Eivissa i Menorca. L'escassa capacitat de càrrega de mercaderies que admeten els avions turbohèlix (els Fokkers, concretament) d'Air Nostrum està provocant que les saques d'enviament restin a l'aeroport de Son Sant Joan durant hores o, fins i tot, dies.

Divendres passat, per exemple, a las 13.00 hores encara no s'havia carregat cap paquet amb destinació Eivissa, tot i que el personal de Correus tenia preparats tots els enviaments des de primera hora del matí. El problema s'ha agreujat a les darreres setmanes, ja que alguns dies només s'han pogut carregar 300 quilos dels més de 3.000 que esperaven arribar a destinació. La resta de la correspondència ha hagut d'esperar a la terminal de càrrega fins que es trobàs un enllaç aeri amb espai suficient a les bodegues per admetre la correspondència del dia.

Per tot això, la delegació de Correus de Balears espera activar en un breu termini de temps, aquest estiu si és possible, que serveixin per garantir, al menys, un servei diari amb Eivissa i Menorca des de Palma. Algunes de les alternatives que s'estudien són establir altres combinacions de distribucions amb les companyies navilieres o acudir a altres línies aèries diferents a Ibèria si aquesta no millora les condicions actuals. Correus assenyala que «és quasi impossible lluitar contra els perjudicis de la doble insularitat amb els serveis aeris que tenim en l'actualitat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris