nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Son Sant Joan superà la vaga dels controladors sense cap cancel·lació

La mitjana de retards no arribà a les dues hores malgrat els anuncis de caos

Son Sant Joan salvà la vaga dels controladors aeris francesos, que s'inicià ahir a les 6 hores i finalitzarà avui a les 8 hores, amb retards inferiors a les dues hores, segons explicaren des de la Direcció Regional de Navegació Aèria de les Balears (DRNAB) i l'Executiu de Serveis (ES).

La situació de l'aturada dels professionals gals s'agreujà a les 17.27 hores, moment en què el Centre de Control Aeri de Londres informà d'una «caiguda parcial» en el seu sistema informàtic. El dissabte 17, Londres ja patí una altra pana d'aquest tipus. Aquesta avaria provocà que la ruta alternativa «Spanish Track», que connecta la Gran Bretanya amb les Balears sense sobrevolar França, reduís la capacitat de 30 vols a la hora a la meitat, apuntaren des de la DRNAB.

Per compensar aquesta situació, l'altra ruta d'escapament de l'espai aeri gal, l'algeriana (Nord d'Àfrica) augmentà el nombre d'avions controlats de sis fins a 12 a l'hora. Per dur a terme l'increment de capacitat, s'hagué de telefonar vol per vol a Alger perquè donàs el seu permís, apuntaren des de la torre de control de l'aeroport de Palma.

La mesura que ajudà a reduir les demores de més de tres hores que es donaven a Son Sant Joan a les 18 hores, fou l'aplicada per Eurocontrol. Brussel·les cancel·là cautelarment els vols i obligà a totes les companyies aèries que concretassin els seus programes de vols.

«Així desaparegueren els vols fantasmes, és a dir, aquells que estan prevists, però que després no existeixen. Aquest fet confirma que les aerolínies menteixen, ja que demanen més horaris d'enlairament i aterratge (slots) dels necessaris, provocant artificialment més torbaments», criticaren des de la DRNAB.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris