cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

La vaga de controladors francesos amenaça de col·lapsar els aeroports

La protesta d'avui pot afectar 220 vols i 30.000 passatgers a Son Sant Joan

La vaga dels controladors aeris de França que ha començat avui a les sis del matí podria provocar un caos aquest dilluns a l'aeroport de Son Sant Joan. Dels 487 vols programats per avui a l'aeròdrom de Palma, 220 se'n podrien veure afectats, cosa que suposa uns 30.000 passatgers. L'aeroport d'Eivissa també pot patir les conseqüències de la falta de personal francès a causa de la vaga.

Els responsables dels aeroports de les Illes no saben quin grau de repercussió pot tenir avui aquesta vaga a les pistes de les Illes. El que és clar, però, és que la convocatòria, que reduirà un 70 per cent la capacitat de l'espai aeri francès, alterarà la programació i les rutes aèries dels vols amb destinació o arribada del centre d'Europa cap a les Illes i que hagin de passar per França. Pel que fa a les Illes, els vols més perjudicats seran els que tenguin el seu origen o destinació a Alemanya i també a Anglaterra.

L'Executiu de Serveis de Son Sant Joan qualificà «d'incògnita» la vaga. «No sabem quina quantitat de treballadors francesos secundaran la protesta i si la vaga serà blana o dura. Si és dura, però, a Palma hi haurà demores molt importants i greus», advertí.

Segons dades d'Aena, les companyies aèries tenen programats en els aeroports espanyols per avui un total de 193 vols amb origen o destinació a França, (una dotzena dels quals tenen com a punt d'anada o sortida Son Sant Joan) que es veuran afectats per la vaga.

Els aeroports illencs han preparat un dispositiu per fer front a la situació i cercaran rutes alternatives de vol. A més, a les instal·lacions aeroportuàries s'adoptaran tot un seguit de mesures que passen per reforçar els sistemes d'informació i dotar de més ajuda els responsables de les companyies d'aèries a l'hora d'atendre els passatgers.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris