nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

El vimer de s'Hort des Correu feu màgic el despertar del dia de Sant Joan

Sebastiana Sureda i la seva filla passaren els infants trencats pel mig de les branques

70284

Abans de trencar alba tothom aguarda per passar els infants.

A trenc d'alba, Manacor tornà a reviure la màgia de Sant Joan. Sebastiana Sureda i la seva filla de 15 anys, Sílvia Llull, continuen amb la tradició que heretaren del seu pare i a la vegada del padrí. Així, esperaren que el sol sortís per l'horitzó per començar a passar un per un tots els infantons trencats pel mig d'una branca del vimer i confiar un anys més en les propietats curatives que amaga aquest ritual.

Eren les 5'30 hores del matí. Feia fosca negra, però a la finca de Sort des Correu ja hi havia una gentada, pares i mares i alguna padrina i molts d'infantons que esperaven per passar pel vimer. Alguns estaven mig adormits i en braços dels seus progenitors i altres ben desperts i passejant com si fos a ple de dia. També n'hi havia que ploraven, estaven malsoferts perquè no sabien ben bé què els passava.

Bàrbara Sunyer, la madona de la finca, esperava dins la casa amb el portal obert d'ample en ample. Allà anava repartint als pares que arribaven un número, «així sabem quantes branques em de xapar», explicava. Després comentava que «a nit no he aclucat ull, m'han vaig anar a dormir a les onze però ja de ben prest he començat a sentir cotxes que arribaven i aparcaven. Hi ha gent que ve de fora i com que hi vol ser a temps ve de nit i només pega una becada. Quan faltava un quart per a les quatre ja tenia obert».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris