cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

Els darrers hostalers del castell

La reforma de l'hostatgeria implicarà una nova gestió i la desaparició de l'actual sistema de donat

Viure a un lloc tan remot i apartat com el castell d'Alaró pressuposa tenir un caràcter molt especial. La vista, la tranquil·litat i la natura no compensarien moltes persones les fortes incomoditats que s'han de patir a un indret aïllat com pocs a Mallorca.

Malgrat això, durant molts anys hi ha hagut famílies disposades a assumir aquest sacrifici; eren els hostalers de l'antiga hostatgeria, dels quals els actuals, Blas Rodríguez i Isabel Salazar, en seran segurament els darrers. La constitució d'una fundació pública participada pels propietaris de les cases, Ajuntament i Parròquia, i pel Consell Insular propiciarà una profunda remodelació de les instal·lacions.

A més, això significarà la implantació d'un nou sistema de gestió més modern i que durà a la desaparició de la figura dels hostalers, que seran substituïts per personal especialitzat. Blas i Isabel fa només alguns mesos que duen residint a dalt de les cases i tot i els inconvenients reconeixen obertament que hi quedarien a viure. La parella va agafar l'explotació del donat després que els seus cunyats amb els qual hi treballaven decidissin abandonar-la, arran de l'impuls de la fundació.

Ells són conscients que estan en precari estat perquè en qüestió de mesos hauran de fer les malestes i partir. Aquesta circumstància els entristeix tot i que no els lleva coratge perquè, com diu Blas, «ara hi ha feina i en trobarem però no estarem tan bé com aquí dalt».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris