cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

L'Insalud encara deu més de 33 milions de l'helicòpter de les Pitiüses

Sanitat paga el servei, Madrid just n'aporta una quota fixa

Insalud manté un deute «històric» amb la Comunitat Autònoma pel servei de transport sanitari entre Formentera i Eivissa que satisfà un helicòpter: aquest vehicle fou comprat per la Conselleria de Sanitat l'any 1997, amb una despesa inicial de 157 milions, però l'usuari és Insalud.

Tot i que l'ús de l'helicòpter fou contractat per Insalud des del 27 de juny de 1997, no existí un conveni entre ambdues administracions fins el 30 d'octubre de 1998. En aquest període de 16 mesos, Insalud no efectuà cap aportació a la Comunitat Autònoma.

Posteriorment, Insalud començà a pagar l'any 1998 una petita quota (poc més de quatre milions de pessetes), mentre que el Govern satisfeia uns 56 milions.

Els anys 1999 i 2000, Insalud regularitzà un pagament de 25 milions de pessetes; però la part proporcional del Govern anava en increment. Així, l'any 1999, la CAIB aportà al servei uns 58 milions de pessetes; enguany, aquesta quantitat ha pujat fins als 64 milions i mig.

Així, la Comunitat Autònoma considera que existeix un deute d'almanco 33 milions de pessetes pel temps de 16 mesos en què la CAIB facilità l'ús de l'aparell a Insalud sense existir un conveni; a més, la despesa de la Comunitat Autònoma ha crescut de manera clara i sostinguda als anys posteriors, mentre que Insalud "l'usuari únic d'aquest servei, ja que el transport sanitari a Formentera depèn estrictament del 061" ha mantingut una quota fixa i insuficient.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris