cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

El Consell expropiarà 100.000 metres per a l'àrea arqueològica de Pollentia

El Ministeri de Cultura obrí els expedients el 1972, però mai no els arribà a tramitar

El Consell Insular de Mallorca expropiarà prop de 100.000 metres quadrats de terreny, incloses dins l'àrea del jaciment arqueològic de Pollentia i que estan declarats com d'utilitat pública. Aquests expedients d'expropiació foren oberts l'any 1972 pel Ministeri de Cultura, però mai no s'arribaren a tramitar. L'any 83 la competència passà al Govern balear, que tampoc no hi va fer cap passa fins que a finals de l'any 98 es va transferir aquest assumpte al CIM.

L'àrea de Patrimoni Històric ja fa temps que treballa en aquesta qüestió i, de fet, espera enguany mateix donar sortida a dos dels expedients. Una de les parcel·les es troba situada vora el teatre romà, a l'indret conegut com la finca de La Solana, i suma 13.100 metres quadrats. L'altre tros situat a la zona de Santa Anna de can Costa totalitza uns 25.000 metres.

L'adquisició d'aquests terrenys suposarà una inversió aproximada de 65 milions de pessetes, que en tot cas es preveu abonar als propietaris en el curs de l'any que ve. Des del Consell s'ha indicat que amb vista als propers anys s'aniran tramitant un o dos expedients anuals. I és que els tècnics s'han trobat amb uns problemes enormes a l'hora de cursar els expedients a causa del temps transcorregut, ja que els propietaris dels terrenys han canviat i en molts de casos no els troben.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris