cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Els empresaris demanen a Antich que el pla de transports es negociï amb el sector

El servei regular reclama que s'augmenti la tarifa mínima i es millorin les carreteres

L'Agrupació empresarial de serveis regulars de viatgers balears ha demanat a Francesc Antich que «el pla de transports que projecta el Govern sigui consensuat amb les empreses afectades». Així ho varen assegurar ahir representants de les empreses que estan integrades en aquesta agrupació, les quals es consideren perjudicades per l'actual situació. José Augusto Payeras, advocat de la Federació empresarial balear de transports, a la qual pertany aquesta agrupació, afirmà que el sector «està disposat a col·laborar en la redacció del pla de transports sempre que es tengui en compte els transportites».

Aquesta agrupació reclama també que «es creïn i ampliïn noves línies per poder connectar zones costaneres entre si i augmentar els serveis». Un altre aspecte que consideren important «és l'augment de la tarifa regular mínima, que actualment es troba en les 125 pessetes». En aquest sentit l'Agrupació reclama al Govern que «fixi aquesta tarifa mínima almenys en les 175 pessetes, que és el preu mínim que fa pagar l'EMT. Volem una equiparació justa», afirmen.

El sector «lamenta» que «les tarifes de transport escolar estiguin paralitzades quan, des de l'1 de gener de 1999, el preu del gasoil ha augmentat un 25%. El Govern ens ha proposat una pujada del 5% que nosaltres consideram del tot insuficient». La junta directiva d'aquesta agrupació criticà també que «una gran part de les parades interurbanes no tenguin marquesines», i la «situació ocasionada als usuaris i els transportistes amb motiu de la construcció de l'estació d'autobusos de Palma». Les empreses varen qualificar de «tercermundistes» algunes de les carreteres de Mallorca, «com per exemple la de Santa Maria a Sencelles fins a Costitx, on els autocars no disposen d'espai per passar entre ells», assegurà un dels representants de les empreses, i n'exigiren una millora. L'Agrupació empresarial abraça un total de 27 empreses d'autocars (una vintena de les quals operen a Mallorca) de línea regular, i una flota de 300 autocars.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris