cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

La Policia Local assumirà el control del passeig marítim a partir de juliol

El tràfic de mercaderies pujà el 15% i baixà el nombre de creuers un 2%

La Policia local de Palma assumirà el control de la seguretat vial i els aparcaments del passeig marítim a partir de l'1 de juliol, segons la proposta aprovada el passat dijous pel consell d'administració de l'Autoritat Portuària, que ha de ser ratificada per l'Ajuntament en sessió plenària. El president d'aquest organisme, Francesc Triay, explicà la cessió de competències com un avançament de la desafectació del passeig marítim a favor del Consistori, que està pendent del Ministeri de Foment per la seva aprovació definitiva.

Triay argumentà que aquesta via palmesana «té unes característiques netament urbanes i una gran intensitat d'activitats lúdiques i recreatives». Per això, considerà que a l'estiu és necessària una presència suficient de Policia tant per qüestions de seguretat com pel control del trànsit. Les zones on actuarà el cos municipal són passeig Sagrera, la Llotja, el moll Vell, s'Escullera, les estacions marítimes i el dic de l'Oest. Les seves funcions estan regulades en un conveni signat per Cort i la presència de la Policia Local s'incrementarà durant els caps de setmana a les zones amb major ocupació de gent jove, per tal d'evitar desordres i conflictes de trànsit.

L'Autoritat Portuària anuncià la negociació d'un segon conveni amb l'Ajuntament per tal que a partir de l'1 de gener del 2001 es traspassi la resta d'infraestructures i serveis, com ara l'enllumenat. Quant al tràfic al port de Palma, entre el gener i el maig ha augmentat un 15% l'entrada de mercaderies, «xifra molt per damunt del que es considera sostenible», segons Triay. A nivell de tots els ports de les Balears, durant el maig s'arribà al milió de tones de mercaderies.

El president de l'Autoritat Portuària ressaltà que, malgrat el descens del 2% del nombre de creuers turístics, el port de Palma s'ha consolidat com a port base (principi i final d'escala) i ja es troba entre els tres primers de la Mediterrània. També s'ha incrementat el nombre de passatgers un 15% perquè «venen menys vaixells, però són de major capacitat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris