cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Els taxistes desconvoquen les protestes després de tres setmanes d'aturades

Es reuniren amb el conseller Ferrer i acordaren crear una mesa de negociació

Els taxistes de Palma han desconvocat in extremis les aturades previstes en el sector. La decisió que ha posat fi a la protesta d'avui i de les darreres tres setmanes, es va prendre ahir horabaixa després d'una reunió d'urgència celebrada en els locals de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca en la qual participaren el conseller de Foment, Josep Antoni Ferrer; el president dels taxistes de la Pimem, Biel Moragues; el representant de Comissions Obreres, Juan Ortiz Cerdà; i el d'UGT, Antonio Mangiova.

En la trobada es va eleborar un document conjunt de treball que contempla «l'increment de la inspecció per part de la Conselleria a la zona dels aeroports i ports, perquè les condicions de contractació es desenvolupin segons la normativa establerta, de manera que no existeixi perjudici en el sector del taxi».

Les parts reunides acordaren demanar suport a l'Ajuntament de Palma perquè les seves forces de seguretat col·laborin en les tasques d'inspecció a l'aeroport, i «establir amb el màxim de rigor el control per evitar l'abús que s'està realitzant amb la contractació de serveis precontractats entre les distintes modalitats».

L'acord també implica que a partir del proper dilluns s'obrirà una mesa de negociació a nivell autonòmic per desenvolupar les normes de prestació dels serveis de l'autotaxi a la nostra Comunitat, mitjançant la legislació que hi correspon contemplant la possibilitat de la reciprocitat de càrrega a la Part Forana. Aquesta mesa ha de finalitzar el procés negociador el mes de juliol de l'any present.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris