nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

La reparació d'un grup electrogen del Murterar posà fi ahir als talls de llum

Només Bunyola i Portocolom patiren interrupcions a primera hora

A la fi. Gesa acabà ahir la reparació del grup electrogen número 4 de la central tèrmica del Murterar abans del previst i s'acabaren els talls de llum que han patit Mallorca i Menorca en la darrera setmana. El grup començà a arrancar la nit del dijous i a les 10'30 hores d'ahir ja estava connectat a la xarxa. A partir d'aquí, s'anul·là la programació de talls en el subministrament que estava prevista per ahir al matí i que s'havia de perllongar fins a les 13'30 hores. Per a l'horabaixa no hi havia previsió d'interrupcions, ja que Gesa confiava a fer efectiva la reparació abans.

De fet, ahir havien de quedar-se sense llum, per un temps d'hora i mitja, les zones corresponents a les subestacions de Bunyola, Portocolom, sa Vinyeta, Inca, sa Pobla, Marratxí, Santanyí, s'Arenal, Andratx i Manacor. Finalment, només s'aplicaren talls a les zones de Bunyola i Portocolom, que duraren menys del previst, no arribà a una hora, i ni tan sols, en el cas de Bunyola, afectà tota l'àrea d'abast.

Després d'una autèntica setmana de calvari, traslladada als usuaris, Gesa començà ahir a tenir bones notícies. La més important i fonamental era la recuperació del grup electrogen número 4 del Murterar, ja que la seva potència de 135 megavats és suficient per atendre tota la demanda, fins i tot la de les hores punta. També fou recuperat el segon dels dos grups avariats de Sant Joan de Déu, en el Coll d'en Rabassa, per la qual cosa aquesta central aporta tota la seva potència de 105 megavats.

Queda per arreglar el grup electrogen número 3 del Murterar, tasca que s'espera tenir acabada abans d'un setmana. A més, ha arribat el cap de setmana, que sempre suposa una disminució en el consum per la inactivitat de nombroses empreses i de pràcticament totes les administracions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris