nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El Govern fa una passa històrica amb l'aprovació de l'ecoimpost

La decisió, rebutjada pels empresaris, inicia un debat estatal sobre aquest tribut

86900

Antich, el Consolat de Mar, en una compareixença amb motiu de l'ecotaxa.

«Bé, avui s'ha aprovat l'ecotaxa». Així es va presentar ahir el president del Govern balear, el socialista Francesc Antich, davant dels mitjans de comunicació per informar de les decisions preses pel Consell de Govern. Ara només cal conrear el forn parlamentari i que l'ecotaxa superi el tràmit per tal que la primera passa cap al nou model turístic "«més competitiu», segons el mandatari autonòmic" que propugna el Pacte entri en vigor. Antich va qualificar l'ecoimpot d'«iniciativa pionera» que ha obert el debat en d'altres indrets de l'Estat.

«Després de deu mesos i escaig de feina, aquest Govern ha aprovat un dels projectes més importants», va exclamar Antich, en un dia donat més a les valoracions polítiques de fons que a la lletra menuda d'un projecte que ha estat objecte d'un intens debat públic. «El Govern s'ha obert i ha negociat aquest tema en un marc de col·laboració sense precedents», va afirmar en aquest sentit el president, qui no va ocultar en cap moment «una gran satisfacció».

L'aposta del Govern per un projecte «polèmic» ha estat corresposta, segons que va recordar Antich, amb el «suport majoritari dels ciutadans de les Balears», la qualitat de vida dels quals en serà la gran beneficiada. «Seny», «interès general» i «solidaritat» "entre turistes i residents, entre sector turístic i sector primari i entre generacions en la defensa del medi ambient" són els principals pilars, en paraules del president, sobre els quals se sustenta un projecte que tot just ara inicia la seva tramitació parlamentària. «El debat continua». Ara, l'Executiu es posa a fer feina amb el reglament que ha de desenvolupar el projecte de llei.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris