cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Cala Veya recorrerà als tribunals per rescatar Betlem i cobrar indemnitzacions del Govern

El batle diu que no fan comptes tornar la finca

La promotora des Canons d'Artà, Cala Veya S.A., està disposada a recórrer als tribunals per recuperar les cases de Betlem i també perquè el Govern de les Illes Balears els indemnitzin per la pèrdua dels drets urbanístics que els ha ocasionat la declaració d'aquest indret com Anei (Àrea Natural d'Especial Interès).

No obstant això, el copropietari i representant des Canons, Pedro Pascual, afirma que també estudien una altra possibilitat que és la venda de la finca a l'Executiu balear i que en cas de produir-se deixarà sense efecte les dues anteriors. I encara que assenyala que «no ens han fet cap oferta», sí que deixa clar que «estam disposat a asseure per negociar qualsevol tipus de proposta». De fet, la setmana passada ja mantingueren reunions amb polítics locals i també del Govern.

Malgrat la bona disposició, ahir, la promotora ja entrà en el registre de l'Ajuntament d'Artà un document en què reclamen la devolució dels terrenys cedits anticipadament a l'Administració local en compensació a l'autorització per urbanitzar es Canons. Després Pascual comentà que ara «per llei, l'Ajuntament té sis mesos per contestar. Si no ens cedeixen els terrenys, no ens quedarà més remei que posar un contenciós. Segurament això haurà d'acabar en els tribunals, tenc molt poques esperances que les negociacions funcionin».

Per la seva part, el batle d'Artà, Montserrat Santandreu, té clar que «no tornarem res. Que reclamin... l'escriptura la tenim enregistrada en nom nostre», sentencià. Després, el batle matisà que «si no s'ha pogut executar el pla parcial i el projecte d'urbanització no és per culpa nostra» i passà a recordar que és el Govern que ha protegit la zona des Canons. Per això, Montserrat no dubta a declarar que «si la promotora ha de demanar indemnitzacions a algú és a l'Executiu i no ha l'Ajuntament».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris