cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

El Govern no vol pagar els semàfors que s'instal·laran a la carretera d'Artà

Els batles del Nord demanaran a Matas solucions a la pèrdua d'arena de les platges

La Conselleria d'Obres Públiques s'ha negat en rodó a pagar els semàfors que s'han d'instal·lar a la carretera d'Artà. Així ho confirmaren ahir el batle, Miquel Ramis, i el primer tinent de batle, Onofre Plomer. En principi, el Consistori havia decidit avançar la compra dels semàfors confiant que després el Govern els retornaria els quasi 14 milions que costen els aparells. Aquest és almanco l'acord verbal que els responsables municipals diuen que varen pactar amb Obres Públiques.

Onofre Plomer ha relatat, emperò, que el secretari general tècnic, Joan Josep Manila, ens va dir directament que no tenien doblers als pressuposts i que pagassin els semàfors els hotelers». Ara s'ha arribat a un acord amb els hotelers perquè participin en el finançament d'un dels quatre semàfors que es posaran als creuers més perillosos. En principi, és previst instal·lar semàfors a la zona de ses Fotges, vora el parc natural de l'Albufera, a la sortida de l'Edén Playa i a l'entrada de l'Albufera Parc. Amb aquests dispositius es pretén regular el pas de vianants i de bicicletes als creuers més perillosos de la carretera d'Artà cap a les urbanitzacions del costat.

Els semàfors, emperò, s'han pres com una alternativa a la reivindicada construcció de rotondes en aquests punts negres. Obres Públiques va manifestar que descartava a curt termini aquesta possibilitat. Amb tot, el Govern sí que ha començat la construcció d'una de les rotondes poc abans del pont dels Anglesos. Per la seva banda, el president de l'Associació Hotelera, José de Luna, també es mostrà molt crític, considerant que l'actitud d'Obres Públiques està fora de lloc i que és «absurd que els hotelers hagin de tenir en propietat un semàfor».

D'altra banda, el batle Miquel Ramis explicà que pensa viatjar a Madrid amb els batles de Santa Margalida i Alcúdia per demanar al ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, una solució definitiva per als problemes de pèrdua d'arena de les platges.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris