nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Els minoristes amb 250 treballadors són considerats gran superfície comercial

Sampol presenta la llei de comerç com un «text totalment obert» on «tot és negociable»

L'avantprojecte de llei d'ordenació de l'activitat comercial a les Illes Balears, anomenada també llei de comerç, és des d'ahir un text públic, entre les novetats del qual, el vicepresident del Govern autonòmic, Pere Sampol, va destacar el nou concepte de gran establiment comercial que incorpora. Segons aquesta nova conceptuació, rebran aquesta consideració els comerços minoristes que pertanyin a empreses amb més de 250 treballadors, entre d'altres requisits. Sampol va titllar l'esborrany de «text totalment obert» en què «no hi ha res que no sigui negociable».

Els esmentats comerços minoristes rebran igualment la consideració de gran establiment comercial quan facin part d'empreses amb un volum de negoci anual superior a 40 milions de pessetes o bé un balanç general superior a 27 milions d'euros, així com quan aquestes siguin participades en un 25% o més del seu capital per altres empreses que reuneixin els requisits anteriors. Segons va reconèixer ahir el conseller d'Economia, Comerç i Indústria, això «inclou les franquícies» que compleixin una de les tres condicions establertes.

La instal·lació d'un d'aquests establiments haurà de menester una autorització de la Conselleria, l'autorització de la qual comportarà una taxa. «Es pot denegar si existeix concentració de comerç i si perjudica el comerç del territori on s'implanta», segons el vicepresident i conseller d'Economia. Les quotes seran de 5.000 pessetes per metre quadrat de superfície útil i 2.500 pessetes quan la sol·licitud sigui motivada per un canvi d'activitat. Sampol va declarar que la finalitat de les taxes "«que s'han de justificar amb un estudi econòmic»" és la de «cobrir les despeses de tramitació».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris