nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

La torre de l'Homenatge del Palau recuperarà l'esplendor del segle XIV

El Consell de Mallorca presentà ahir el projecte de restauració de l'antic edifici

La torre del Palau de Manacor recuperarà tota l'esplendor de la seva època daurada, el segle XIV. L'emblemàtic edifici, ubicat en el mateix cor de la ciutat, serà objecte d'una profunda restauració «per tal de treure a la llum la vertadera fisonomia d'aquest tresor manacorí», va explicar la consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Maria Antònia Vadell.

En aquest sentit, ahir dematí la consellera del CIM va presentar al batle de Manacor, Miquel Riera (ALM-UM), el projecte de restauració de la torre del Palau, elaborat pels tècnics del CIM, i està previst que comenci a finals del present any. L'estudi és fruit d'una col·laboració interdepartamental entre l'àrea de Promoció Econòmica i la Conselleria de Cultura i Patrimoni del CIM, que hi aportarà una qualificada mà d'obra. L'Ajuntament de Manacor donarà uns tres milions de pessetes en concepte dels materials per executar la feina. A la presentació del projecte també hi foren presents el conseller de Promoció Econòmica del Consell, Bernat Aguiló i l'arquitecte Carles Moranta.

L'arquitecte del projecte va apuntar que «la restauració consta de dues fases, la primera de les quals s'iniciarà amb l'apuntalament de la torre amb bastiments estructurals a tot el perímetre i alçada de l'edifici». A mesura que les obres avancin, es duran a terme un seguit de prospeccions de reconeixement als murs interiors i exteriors, com també a les cantonades, als fonaments i al sòl.

El parament quedarà molt diferent de l'actual, ja que antigament l'edifici presentava uns referits de calç. «La filosofia del projecte és recuperar la imatge que presentava la torre en els gravats de l'arxiduc Lluís Salvador. En aquest sentit, eliminarem els merlets que foren afegits cap als anys cinquanta i reconstruirem els quatre merlets que coronaven els vèrtexs superiors de la fortalesa», va esmentar Moranta, i afegí que «la rehabilitació preveu deixar una planta noble i dos pisos».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris