nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

El Consorci d'Aigües negocia la compra urgent de nous pous per tenir prou cabal

El nivell freàtic ha baixat tant que es troba talment com al final d'agost passat

El Consorci d'Aigües negocia amb propietaris privats la compra urgent d'aigua per poder afrontar el mes de juliol, perquè ara ja s'han adonat que els pous que abasteixen el centre urbà d'Artà han baixat tant que es troben al mateix nivell que el registrat l'estiu passat a finals d'agost.

«No hi ha temps, ni màquines per fer noves perforacions. Per això, hem parlat amb diferents propietaris per comprar-los aigua. La setmana vinent un tècnic de la Junta d'Aigües i un de l'Ajuntament d'Artà faran una prova al pou de sa Clota per veure si ens pot bastar el cabal. El tindran funcionant 48 hores», explicà ahir el primer tinent de batle de l'Ajuntament d'Artà, Pep Silva (PSOE).

Els responsables municipals també han obert converses amb altres propietaris que tenen pous dins la zona que va des de sa Clota i fins al Serralt i després fins a la zona dels Olors, per si el primer cabal del pou que provaran no resulta suficient.

Després de comentar les negociacions que està portant a terme l'Ajuntament amb els propietaris de pous, Silva recordà que ara fa 15 dies que el pou de s'Hort des Bril s'eixugà i que, a més a més, una de les dues bombes que hi ha en el pou Costa i Llobera s'espanyà. «No ens queda més remei que adquirir nous cabals i deixar descansar els tres pous municipals "el de Costa i Llobera, sa Clota i s'Hort des Bril" perquè si no els nivells no es recuperaran». Després passà a comentar que quan el pou de sa Clota s'eixugà va tardar bastant temps en recuperar-se.

Per evitar que aquests problemes de manca de cabal es tornin repartir l'estiu vinent, Silva comentà que la Junta d'Aigües té previst realitzar un seguit de sondejos dins el terme d'Artà i durant el proper mes d'octubre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris