nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

La família de la jove morta a Lleida en viatge d'estudis reclama a l'Administració

Demana responsabilitat als professors que l'acompanyaven i a l'hotel on s'hostatjava

La Conselleria d'Educació i Cultura ha rebut una reclamació per danys patrimonials de la família de Maria Alba Barceló Munar, la jove de Llubí que morí el març de 1999, als 16 anys, a l'estació hivernal d'Espot (Lleida) en un viatge d'estudis.

Tot i que la família de la jove rebé aleshores la indemnització corresponent a l'assegurança establerta pel viatge, presentà el passat mes de març una reclamació administrativa per responsabilitat patrimonial a la Conselleria d'Educació. Es tracta ara d'esbrinar la responsabilitat dels mestres que acompanyaren el grup d'estudiants; també la dels propietaris de l'establiment hoteler.

La mare de Maria Alba Munar va explicar que no es tracta en aquesta ocasió de percebre una nova indemnització, sinó d'«impedir que successos com aquell es tornin a produir».

L'estudiant de Llubí morí a l'hotel en què s'hostatjava quan "segons sembla" tractava de passar d'una cambra a una altra per l'exterior de la façana amb la intenció d'obrir la porta de l'habitació a una companya que s'hi havia oblidat les claus. Una investigació del jutjat català deslligà aleshores els responsables del viatge i de l'establiment de qualsevol responsabilitat sobre l'accident.

Això no obstant, la mare de l'estudiant sosté que fou informada amb un retard injustificat de l'òbit de la seva filla: segons la família, que cita l'examen forense, Maria Alba morí entre les 18.00 i les 20.00 hores de l'horabaixa; això no obstant, la primera comunicació que reberen per part d'Innocent de Marchi, director de l'institut Albuhaira de Muro on l'al·lota cursava els seus estudis, no arribà fins a les 22.00 hores, i aquest no comunicà l'òbit, sinó que parlà d'un accident. Just a les 24.00 hores del matexi dia, la mare de la jove rebé la notícia definitiva de la mort.

Així, la mare es lamenta que no pogué vetllar la seva filla per ser impossible trobar un transport públic que la hi dugués; hagué de passar la nit a la localitat de Llubí fins que l'endemà trobà un vol cap a Barcelona; acusa el director d'haver retardat innecessàriament la notícia. Aquest diari ha tractat d'establir converses amb el director de l'Institut Albuhaira de Muro, Innocent de Marchi, qui no ha respost les cridades telefòniques efectuades.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris