lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

La presidenta del Consell recorda a Gesa les seves obligacions

Joana Barceló: 'Gesa ha d'assegurar el subministrament d'energia elèctrica'

La presidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló, manifestà ahir que «Gesa té l'obligació de garantir el subministrament d'energia elèctrica a les Balears».

Afegí que «cal normalitzar la situació amb la màxima rapidesa, per la qual cosa s'han de dur a terme totes les inversions necessàries per tal que situacions com les que patim aquests dies no es tornin a repetir». Joana Barceló qualificà de «molt greus i preocupants» les constants interrupcions que s'han produït en el servei, amb aturades que en alguns casos han superat les dues hores.

La presidenta del Consell de Menorca digué que els perjudicis que pateixen els usuaris són molt greus, quan l'empresa que pertany al grup Endesa actua en règim de monopoli, i que ha de tenir prou capacitat per garantir el subministrament energètic a totes les Balears. «En tot cas "digué Joana Barceló" no es poden repetir els talls que es produeixen aquests dies».

D'altra banda, l'Associació Hotelera de Menorca (Ashome), que pertany a la Caeb, ha demanat la dimissió immediata del president de Gesa, Bartomeu Reus, per incompetència i manca de previsió. Alhora, anuncia que iniciarà accions legals per reclamar compensacions pels danys i perjudicis patits aquests dies amb els talls que es produeixen.

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca (Pime) afirmà ahir que «els empresaris de Menorca, de tots els sectors i activitats, s'han vist greument perjudicats per les interrupcions de subministrament d'energia elèctrica que s'estan produint, i que posen en evidència la inseguretat existent». «Resulta indignant "afirmà" que en una qüestió de tanta importància no s'hagin adoptat les mesures oportunes per poder prevenir la catastròfica situació que patim, i que augmenta la pèssima imatge de les Balears, més a prop d'un país tercermundista, que d'una regió per pertany a la Unió Europea».

La Pime menorquina recordà que «des de fa anys anam reclamant una solució definitiva d'aquest problema, que garanteixi un subministrament adequat en quantitat i qualitat, i ja en reiterades ocasions hem defensat la necessària connexió per cable».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris