cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El Govern transfereix avui l'Ordenació del Territori als consells insulars

Antich i Maria Antònia Munar explicaren ahir el «primer traspàs de competències»

El president del Govern balear, Francesc Antich, i la presidenta del Consell Insular de Mallorca (CIM), Maria Antònia Munar, explicaren ahir en una roda de premsa en el Consolat de la Mar el «primer traspàs de competències» als consells insulars: l'Ordenació del Territori. Avui, el Consell de Govern aprovarà aquesta proposta de la Conselleria de Presidència. Antich va recordar que «aquesta ha der ser la legislatura dels consells insulars». La transferència suposarà més «eficàcia» i l'apropament dels serveis de l'Administració als ciutadans. Unes competències que implicaran més «recursos» i més «capacitat de gestió».

Munar va dir que tot i arribar amb «un cert retard», la feina feta entre els equips del Govern i del CIM ha fet que l'«espera hagi pagat la pena». La presidenta mallorquina va destacar el fet de poder «desenvolupar l'urbanisme sense interferències», i va assenyalar que això ha de servir d'exemple a la resta de consellers que han de negociar els traspassos de les competències de carreteres, benestar social i esports per tal que accelerin el procés. A partir d'ara, els ports esportius queden sota la potestat del Govern, mentre que els camps de golf passen als consells insulars. A banda d'aquestes competències, els consells podran elaborar i aprovar els plans territorials insulars i els plans sectorials següents, entre d'altres: pedreres, residus sòlids urbans, ordenació de l'oferta turística i equipaments comercials.

Les dotacions econòmiques de la transferència són de 73'3 milions de pessetes per al CIM; 21'8 milions per al Consell Insular de Menorca, i 22'7 milions per al Consell Insular d'Eivissa i Formentera. Durant el període 2000-2003, el Govern podrà facilitar ajudes als consells per a la redacció dels plans inclosos en la transferència.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris