cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Vaixells de l'Armada trenquen les xarxes dels pescadors a Formentera

La confraria denuncia que les maniobres s'estan fent a la reserva natural

La Confraria de Pescadors de Formentera ha denunciat que les maniobres que estan realitzant quatres pescamines de l'Armada Espanyola (el Sil, l'Ebro, l'Odiel i el Tajo) a aigües properes a les Pitiüses «estan provocant perjudicis irreparables a les xarxes», segons explicà el secretari de la confraria, Miquel Ferrer. «Les maniobres de la Marina es desenvolupen a la mateixa zona on nosaltres tenim les nostres xarxes i, de moment, hem comprovat que han desaparegut sis boies i, almenys, en tenim setze xarxes al fons de la mar», explicà Ferrer, que adverteix que els danys seran molt superiors. El col·lectiu de pescadors té intenció, segons el seu secretari, d'intentar recuperar les xarxes que es troben al fons. «Ja veurem si ho podem aconseguir o no, però no ho farem a qualsevol preu», comenta.

La indignació amb la qual la confraria enfronta aquest nou succés és major degut al fet que varen tenir coneixement de les maniobres per ràdio i quan ja havien començat. «Ens varen posar en contacte amb la Comandància de Marina, però ens informaren que no tenien cap informació al respecte», diu Ferrer. «Es una llàstima "continuà" que un cop que havíem aconseguit que els palangrers que trencaven les xarxes canviassin de zona, ara arriba l'Armada Espanyola i repeteix la jugada. I a més, s'ha de dir que es troben a una zona que forma part de la Reserva Marina i de la Reserva Natural d'Eivissa i Formentera», digué indignat.

La confraria ha fet arribar la seva protesta oficial a la Comandància i la direcció general de Pesca del Govern i farà el mateix amb el responsable de Pesca del Consell Insular.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris