nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Cirer: «La Policia aplicà mesures proporcionals al desordre causat»

La delegada del Govern justifica la intervenció contra els taxistes

La delegada del Govern, Catalina Cirer, va assegurar ahir que la Policia aplicà dimarts mesures dissuasòries proporcionals al «desordre» causat a l'aeroport de Palma per un grup de taxistes i refusà l'acusació que els agents provocaren els incidents o actuassin amb «acarnissament». Cirer manifestà que el refús dels taxistes de Palma al decret estatal que permet als seus companys de la Part Forana recollir clients a Son Sant Joan s'ha d'encartar mitjançant iniciatives que permetin a ambdues parts defensar les seves postures.

La delegada va recalcar que la realitat és que «hi ha un decret d'àmbit estatal i d'obligat compliment», i subratllà que la resolució del conflicte requereix de «la voluntat de les parts». «El conflicte ha duit problemes d'ordre públic en un lloc especialment sensible com és l'aeroport de Palma», afegí Cirer, qui insistí que la seva obligació és «restablir l'ordre».

Reiterà el seu rebuig a les crítiques i assenyalà que «les forces d'ordre públic intenten que els ciutadans puguin exercir els seus drets», per la qual cosa han de protegir els taxistes de la Part Forana, que fan feina sota l'empara de la normativa vigent. «No s'ha fet cap actuació que no respecti aquests principis», insistí la delegada, qui va afirmar que les institucions estan fent un esforç per intentar resoldre la situació.

S'ha de recordar que en el seu moment Catalina Cirer va oferir mediació davant del Govern central, mediació que ha estat acceptada per part dels taxistes de la Part Forana, que negocien a través de la Delegació una trobada amb el conseller de Foment, Àlvarez Cascos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris