cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Antich destaca la feina en medi ambient en el primer any del Pacte de Progrés

El president fa balanç de la gestió feta al capdavant del Govern en una tertúlia de l'OCB

El president del Govern, Francesc Antich, reiterà la necessitat d'aplicar l'ecotaxa per tal de poder millorar el producte turístic i fer possibles inversions en matèria de medi ambient. Antich realitzà aquesta reflexió pública en el transcurs de la tertúlia organitzada per la delegació d'Inca de l'Obra Cultural Balear dimarts passat al vespre, duita a terme sota el títol d'Un any de Pacte de Progrés.

El president no va defugir parlar del torcebraç mantingut amb el sector hoteler i es manifestà obert a establir-hi nous contactes. Tot i això, sentencià que «el Govern ha de mirar per l'interès general de tots els ciutadans. Som partidari que les coses s'han de fer a les bones, però si no pot ser han de sortir endavant d'alguna manera». Així Antich exposava als hotelers que ja no es pot retardar més la tramitació de l'ecoimpost.

«Quan els hotelers van a fires com la de Berlín i mostren fotografies dels ametlers o de la serra de Tramuntana, estan venent un producte que ni gestionen ni financen, però del qual se n'aprofiten», assegurà el cap de l'Executiu, qui també indicà que «quan a un estranger se li mostra una postal de Mallorca el que pretenem és que quan ens visiti allò que ha vist s'adeqüi a la realitat». Així, recordà el suport que ha rebut aquesta iniciativa per part de la UE, des d'on s'incita a una major gestió i conservació dels espais naturals.

En els projectes de caire mediambiental centrà el gruix de la seva intervenció Antich. D'aquesta manera, va fer un especial incís en el dèficit energètic que es pateix a les Illes i apostà per l'aplicació d'un pla energètic en el qual s'impulsi l'ús del gas natural. Antich considera necessària la implicació de Madrid per finançar les inversions que es preveuran en el pla energètic, tot considerant el sobrecost que suposa produir energia en un territori insular.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris