algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

El Govern obre expedient a Gesa per esbrinar presumptes negligències

Informa Rodrigo Rato i Martín Villa de l'actual situació de precarietat elèctrica

El Govern de les Illes Balears ha obert un expedient informatiu a Gesa per analitzar i esbrinar les causes tècniques de la crítica situació que viuen Mallorca i Menorca des de fa ja una setmana en l'abastiment elèctric. Aquesta mesura, anunciada ahir pel president de l'Executiu, Francesc Antich, serà engegada de manera conjunta per les conselleries d'Energia i Indústria, i començarà a fer-se efectiva a partir de la definitiva reparació, prevista per demà divendres, d'un dels dos grups electrògens avariats de la central tèrmica del Murterar.

L'expedient informatiu té com a objectiu determinar si s'ha produït cap tipus de negligència per part de Gesa en la successió d'avaries en centrals i estacions de la companyia (Llubí, Murterar, Sant Joan de Déu, Son Molines i Maó) que s'han registrat al llarg de la darrera setmana o si, com afirma l'empresa energètica, tot plegat és conseqüència d'un accident mecànic imprevisible. Segons manifestà Antich, l'informe del Govern podria derivar, en el cas que es confirmin actuacions negligents, en un expedient sancionador a Gesa.

D'altra banda, la consellera d'Innovació i Energia, Misericòrdia Ramon, va remetre ahir dues cartes dirigides al ministre d'Economia, Rodrigo Rato, i al president d'Endesa (a la qual pertany Gesa), Rodolfo Martín Villa, per informar-los «de la situació de precarietat i de restriccions» en el proveïment elèctric en què es troben Mallorca i Menorca arran de totes les avaries esmentades.

Aquesta ja és la segona vegada que la consellera Ramon demana una entrevista amb Rodrigo Rato. La primera ocasió fou el passat 3 de maig per tal de discutir amb el Ministeri d'Economia la necessitat d'una reglamentació del sector elèctric que tengui en compte les particularitats de les Illes. La responsable d'Innovació i Energia ha expressat la conveniència de trobar-hi tan aviat com sigui possible una solució provisional fins que no es disposi d'una reglamentació definitiva. Misericòrdia Ramon ha remès una còpia de l'escrit al secretari d'Estat d'Economia, Energia i Petita i Mitjana Empresa, José Folgado, amb qui ja s'entrevistà a Madrid fa dues setmanes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris