cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Informatitzen els morts del cementeri

L'Ajuntament comptarà amb un banc de dades dels nínxols i titulars d'aquests

«Bastarà pitjar una tecla de l'ordinador per saber les entrades i sortides del cementeri, tot d'una sabrem quins nínxols estan buits talment com passa ara amb les habitacions dels hotels i faig aquesta comparació perquè he fet molts anys feina en el món de l'hoteleria», explicà ahir la regidora Concepció Gil que s'encarrega de la informatització dels morts enterrats a Manacor.

L'Ajuntament manacorí adaptarà a les seves necessitats el programa informàtic que estan dissenyant en el Consistori veí de Sant Llorenç per tal de tenir controlat el cementeri. Així aconseguiran accedir, en espai de segons, a un banc de dades que concentrarà tota la informació damunt el cementeri: el número de la sepultura o de la lletra de la capella, el número de nínxol, el propietari i el nom de la persona enterrada, així com la dada de l'enterrament, i també es detallaran els darrers moviments.

«Això ens permetrà no només localitzar els morts en espai de segons sinó també, el dia de demà, poder cobrar contribucions especials, serà com tenir una referència cadastral. Vull dir, però, que no cobrarem contribucions fins que el cementiri no es trobi en perfectes condicions», apuntà Gil.

D'entrada, l'Ajuntament de Manacor ja ha habilitat una partida de més de 5 milions de pessetes per enrajolar part del cementeri antic. Al mateix temps aprofitaran per instal·lar una xarxa de clavegueram en un tram de 100 metres. La regidora Concepció Gil confia que en un termini màxim de cinc anys ja estigui tot enrajolat. Ara també es millorarà el jardí, arrabassaran les mates existents per sembrar gram.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris