nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

La zona d'ORA s'ampliarà a un mínim de nou carrers més després de l'estiu

Un estudi d'aparcaments posa de manifest que només treuen tiquet un 35% dels conductors

La zona d'estacionament regulada per l'ORA s'estrendrà passat l'estiu a un mínim de nou carrers més del centre de la ciutat. Aquesta és la proposta que l'equip de govern popular inclourà en el nou plec de condicions que s'elaborarà per treure a subhasta el servei el proper setembre, quan finalitza l'actual concessió.

Tot i que el plec concret no està redactat, les previsions apunten que a més de l'actual zona blava quedaran afectats per l'ORA la Gran Via de Colom per ambdós costats entre l'avinguda de General Luque i els carrers Marconi i Muntanera.

Entre la Gran Via i el carrer de Can Raió quedaran inclosos també els carrers Mare de Déu de Montserrat, Edison i Marconi. També s'haurà de pagar per aparcar al carrer de Can Raió entre Torreta i Marconi i els carrers sencers de Jaume Salord, plaça de l'Àngel, carrer de Sant Domingo, avinguda de Germanies i carrer Dureta.

Tot i l'extensió d'aquesta zona no es descarta incloure-hi algun altre carrer si així s'estima oportú. En aquest sentit ja s'ha apuntat en diferents ocasions la futura implantació de la zona blava també als voltants de la plaça Mallorca, incloent-hi l'aparcament municipal del carrer Artà.

Aquesta àrea s'activaria quan es començàs a explotar l'aparcament privat de la plaça Mallorca per tal d'evitar una possible competència deslleial de l'Ajuntament cap a l'empresa que explotàs aquest aparcament i també la de l'ORA.

Segons ha explicat el tinent de batle, Tomeu Seguí, «aquesta ampliació de la zona ORA respon en part a la reducció de llocs d'aparcament que suposarà l'execució de les obres d'embelliment a tota una sèrie de carrers del centre».

De tota manera, Seguí ha indicat que la nova concessió, que es farà per un termini de 8 anys, inclourà unes 500 places d'aparcament, prou similars a l'actual.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris