cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

El nombre de viatgers alemanys es reduirà enguany entre un 12 i un 15%

Provocarà la baixada de les estades entre un 15 i un 20%

El nombre de turistes germànics que arriba a les Balears es reduirà entre un 12 i un 15% durant el 2000, la qual cosa provocarà que la seves pernoctacions minvin entre un 15 i 20%, segons anuncià el sotsdirector general de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra i cap del Gabinet d'Estudis Socials i Econòmics de la Caixa de les Balears, Miquel Alenyà. A aquest fet s'ha d'afegir que durant el passat maig es produí una caiguda del nombre total de visitants del 8%.

Malgrat això, Alenyà remarcà qua aquesta disminució dels visitants alemanys es compensarà parcialment amb l'augment de l'afluència de viatgers britànics, beneficiats per l'elevat tipus de canvi de la lliura respecte de la pesseta, com també per la major presència de turistes espanyols i d'altres de l'Europa no central. Els britànics equilibren la pèrdua de quota en el mercat alemany fins al 2001, ja que a partir del 2002 es mantindrà un canvi estable entre la lliura i l'euro, indicà el cap del Gabinet d'Estudis Social i Econòmics de Sa Nostra.

Alenyà avançà que els visitants germànics canviaran el seu perfil i les seves demandes pel que fa a les vacances en un futur pròxim: «el viatger alemany voldrà contractar un temps d'esbarjo amb caràcter finalista i no instrumental». Aquest fet provocarà que «miri menys els preus i més la qualitat», apostant «pel turisme de cap de setmana, la qual cosa minvarà els períodes de vacances de 15 dies de durada», remarcà Alenyà. És per això que el subdirector general de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra recomanà als hotelers que no rebaixin els preus perquè això no motivarà una major demanda del turisme alemany.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris