cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Els punts enjardinats de les carreteres seran regats amb aigua depurada

Això serà possible gràcies a un conveni amb Obres Públiques i Medi Ambient

Totes les zones enjardinades afectades al domini públic de la Caib i gestionades pel departament de Carreteres seran regades amb aigua residual depurada provinent de les depuradores de l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan). Això serà possible gràcies a un conveni de col·laboració recentment acordat entre la Conselleria d'Obres Públiques i l'Ibasan, depenent de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear.

Amb aquesta mesura l'Administració té com objectiu contribuir a la racionalització i a l'optimització dels recursos hídrics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Per aquest motiu, el departament de Carreteres ha realitzat un projecte tècnic l'objecte del qual és el reg amb aigua depurada procedent de la depuradora de Consell. De fet, aquest departament ha finalitzat ja el projecte de subministrament d'aigua depurada per al reg de les zones enjardinades procedent de la mencionada depuradora i estima que requerirà un cabal de 41.881 metres cúbics anuals (durant els set mesos que es regui) amb un cabal punta en quaranta metres cúbics l'hora.

Així mateix, el departament de Carreteres es compromet a finançar les obres i instal·lacions necessàries per a la depuradora de Consell, propietat de l'Ibasan.

Per tot això, Carreteres es compromet a obtenir la concessió d'aigües residuals de la depuradora de Consell. També es compromet a realitzar les obres i instal·lacions que es considerin oportunes per dotar els afluents de la qualitat mínima exigida per la normativa vigent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris