cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

La xarxa municipal de distribució d'aigua té nombroses deficiències

El PSM denuncia la deixadesa del PP per posar remei a la manca de cabal

La xarxa municipal de distribució d'aigua potable presenta nombroses deficiències i, mentrestant, la població ha de patir restriccions. El grup municipal del PSM, a l'oposició, ha denunciat públicament la deixadesa de l'equip de govern popular cap a la xarxa d'aigua, fet que ha provocat que els darrers anys s'hagin multiplicat les fuites a les canonades.

No s'acaben aquí els problemes tècnics ja que, segons ha explicat el portaveu nacionalista, Mateu Mir, «el pou d'on es treu el cabal funciona encara amb un generador de gasoil i l'Ajuntament ni tan sols ha mogut un dit per electrificar la instal·lació».

Mir també es queixa que el pou no disposa ni tan sols d'un comptador, per la qual cosa es desconeix el cabal que se n'extreu. Des del PSM es reclama la instal·lació d'una sonda al pou municipal per conèixer a quin nivell es troba l'aigua. De fet, fa poc temps l'Ajuntament s'ha vist obligat a començar a canviar prop d'un centenar de comptadors particulars, ja que la quantitat d'aigua de consum que marcaven els aparells era inferior de molt al cabal que es donava des del dipòsit regulador.

Mir diu que el desastrós estat en què es troba la canonada que recull aigua de la font de Biniarroi és un bon exemple de les fortes deficiències que presenta la xarxa. Alguns trams de la canonada se subjecten amb pedres. Els nacionalistes creuen que la deixadesa municipal no hauria de repercutir en la butxaca dels veïns fent-los pagar tarifes més altes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris