cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

Gesa fa talls «selectius» de llum en no poder atendre'n la demanda

Deixa sense electricitat diferents pobles per mantenir el subministrament global

98346

Bartomeu Reus encara una de les crisis més greus en el proveïment d'energia.

Gesa realitzà ahir talls selectius en el subministrament d'electricitat entre les 10 i les 13 hores del matí a diferents punts de Mallorca per manca de potència suficient per atendre la demanda. La causa és l'avaria que pateixen els alternadors de dos dels quatre grups electrògens de la central tèrmica del Murterar, a Alcúdia.

Després del cap de setmana, durant el qual empreses i institucions deixen de fer feina, el consum d'energia tornà a ser ahir molt alt com a conseqüència de la forta calor i de l'activitat normal d'un dia laborable. Per aquest motiu, la companyia energètica es va veure obligada a tallar de manera rotativa el proveïment d'electricitat durant el matí, posant especial esment que no durassin més de 30 minuts i que no afectassin, simultàniament, més de 10.000 clients.

Les poblacions més afectades per aquestes interrupcions foren: sa Pobla, Artà, part de Felanitx, Campos, Pollença, Valldemossa, Deià, Muro, polígon industrial d'Inca, Porreres, Algaida, Montuïri, Costitx, Sencelles, Búger, Campanet, Vilafranca, Sant Joan, Alaró, Esporles, Establiments i algunes altres localitats i zones rurals.

Aquesta situació durarà, presumiblement, fins dijous, ja que la capacitat de producció elèctrica del sistema de Gesa a Mallorca i Menorca s'ha reduït gairebé un terç. D'aquesta manera, la generació d'electricitat es troba en un moment delicat en una època de l'any amb demanda elevada. Gesa no pot garantir la cobertura d'un 100 per cent durant les hores punta si aquestes superen la potència disponible.

Així, en els dies successius, i mentre l'avaria del Murterar no sigui reparada totalment, és possible que es produeixin nous talls en el subministrament a altres línies de Mallorca i Menorca. Gesa procurarà que les zones afectades no siguin les mateixes d'ahir i, d'igual manera, que les interrupcions no superin la mitja hora de durada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris