nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Ciutadella comença les festes de Sant Joan amb el Diumenge des Be

La Junta de Caixers i s'Homo des Be varen realitzar més de cent visites

Ciutadella ha viscut aquest cap de setmana la jornada del Diumenge des Be, pròleg als dies grans del Dissabte de Sant Joan i el Dia de Sant Joan.

La festa esclatà a les nou del matí, quan, des de la balconada del palau Squella, al carrer Sant Sebastià, el Flabioler de Sant Joan, Sebastià Salord, agutzil municipal, va oferir el primer toc de tambor i flabiol. Milers de persones que s'agombolaven en aquell indret de la ciutat antiga varen aplaudir i es va sentir un crit unànime: Sant Joan es veu, Sant Joan està present.

Però la disbauxa santjoanera havia començat hores abans, amb la vetla del be que durant tot el diumenge portà sobre les seves espatles s'Homo des Be, representació viva de sant Joan Baptista. La posada de l'amo de sa Font Santa, Josep Bagur Bosch, va atreure milers de persones que volien veure de ben a prop l'anyell de sant Joan.

La vetla del be, que abans es duia a terme com un acte familiar i de caire íntim, avui s'ha transformat en una trobada multitudinària, en la qual les cases dels voltants s'obren de pinte en ample, conviden els que hi acudeixen i s'afegeixen a la festa amb un got de gin amb llimonada.

Poc abans de les nou del matí, els membres de la Junta de Caixers es varen reunir al palau Squella per al lliurament de la bandera de Sant Joan, que el Caixer Senyor, Ricardo Squella, va entregar al Caixer Fadrí, Antoni Contreras. Va ser un moment molt emotiu.

Després, Sebastià Salord va oferir el primer toc de tambor i flabiol. Començava el recorregut per tal de convidar els propietaris i els pagesos que aporten cavalls a sa Qualcada. Primer a l'ajuntament i després, a cal Bisbe. La jornada va acabar a mitjanit a cal Caixer Casat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris