cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

La Selectivitat més «fàcil» per a 2.700 alumnes

La reforma recent ha llevat pes a les proves, que ja han iniciat els estudiants de les Illes Balears

Un total de 2.743 alumnes de COU i Batxillerat LOGSE de les Balears s'enfronten des d'ahir i fins demà passat a les proves d'accés a la Universitat a la convocatòria de juny. Els exàmens seran supervisats per 144 professors i seran realitzats de manera simultània al campus universitari de Palma i a instituts d'Inca, Manacor, Eivissa, Formentera i Menorca.

El director del Secretariat tècnic d'accés a la Universitat, Joan Antoni Mesquida, manifestà ahir que, de manera diferent a l'any passat, el nombre d'alumnes matriculats procedents de COU per a la realització de les proves ha mostrat un descens important, mentre que han augmentat els estudiants de la LOGSE. «El descens és ocasionat perquè enguany és el darrer en què els estudiants de COU faran la Selectivitat, obrint pas als alumnes del Batxillerat LOGSE», explicà.

Segons Mesquida, les xifres demostren que enguany s'ha produït una reducció del 3'5 per cent del nombre de matriculats en aquestes proves, en relació a l'any abans. Per cert que un any més el nombre de dones ha superat el d'homes inscrits: aproximadament un 62 per cent de l'alumnat és femení (1.700 de 2.743).

Per un atra banda, la UIB espera continuar amb els índexs d'aprovats dels darrers set anys, que mostren com un 90 per cent dels estudiants que es presenten a la Selectivitat superen les proves entre les convocatòries de juny i de setembre (amb un 85 i un 80 per cent, respectivament i de manera aproximada). «Això és perquè els estudiants surten dels seus centres amb unes bones notes, que comptabilitzen (a partir d'aquesta convocatòria, primera després de la reforma) un 60 per cent del total de la Selectivitat, i auguram millors resultats per als pròxims anys», matisà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris