cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Son Sant Joan arrossegà retards importants en la meitat dels vols

L'avaria al centre de control de Londres provocà demores de fins a nou hores

Quasi la meitat dels vols programats per ahir a l'aeroport de Palma varen sofrir retards, un d'ells de 24 hores i altres de fins a nou hores, motivats encara per una avaria del sistema informàtic del Centre de Control Aeri de Londres, que provocà retards en tots els vols amb el Regne Unit.

L'Executiu de Serveis assenyalà que només el 56 per cent dels vols programats per ahir a Son Sant Joan aterraven o s'enlairaven amb puntualitat, mentre que la resta patiren retards de 89 minuts de mitjana. Les mateixes fonts també reconegueren que el 30 per cent dels vols sofriren més d'una hora de retard. Pel que fa als vols relacionats amb Anglaterra, durant el matí d'ahir les demores varen ser de quatre a cinc hores, encara que durant el capvespre es varen suavitzar a tres hores de mitjana.

Per ahir hi havia prevists a l'aeroport de Palma un total de 730 moviments, que equivalien a devers 102.000 passatgers. La meitat d'aquests es varen veure afectats encara per l'avaria de Londres. L'Executiu de Serveis de Son Sant Joan explicà que un vol amb destinació a Londres duia un retard de més de 24 hores, encara que en aquest cas era a causa de la pana de l'aparell, que encara es trobava en un aeroport de la capital britànica, a l'espera de ser arreglat.

No obstant això, altres vols amb destinació o sortida de Londres patiren dilacions de fins a nou hores, que s'arrosseguen des de dissabte, quan més d'un centenar d'avions sofriren les conseqüències de la fallida del Centre de Control. Aquesta situació ha afectat també altres destinacions, tant estatals com estrangeres, i fins i tot ahir dematí va provocar que la plataforma d'estacionament d'avions de l'aeròdrom palmesà estigués «sobresaturada», encara que no «col·lapsada». Molts de passatgers que havien de partir cap a Anglaterra varen tornar a ser enviats als hotels amb vista que els avions patien importants demores, assegurà l'Executiu de Serveis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris