cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

L'Executiu demana que el finançament autonòmic inclogui els aeroports

El conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, cercarà avui el suport de Catalunya

El conseller d'Hisenda i Pressuposts, Joan Mesquida, vol que el nou sistema de finançament autònomic per al període 2002-2006, que es negociarà amb el Govern central l'any vinent, inclogui el traspàs de la gestió dels aeroports illencs.

Mesquida iniciarà avui amb el seu homòleg de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, una ronda de reunions per obtenir el suport en aquesta reivindicació. A continuació pretén trobar-se amb els màxims responsables d'Hisenda d'Andalusia, les Canàries i el País Valencià.

El conseller Mesquida explicà que «si formam un front comú, a l'hora de negociar amb Madrid, per reclamar la inclusió de la gestió aeroportuària en el pròxim model de finançament, tindrem més possibilitats d'assolir aquest objectiu». D'aquesta manera, l'Executiu balear controlaria els ingressos que generin les instal·lacions de l'Arxipèlag, atès que la transferència d'un immoble o infraestructura per part de l'Estat també preveu tota la seva administració, segons explica Mesquida.

El conseller d'Hisenda xifrà els beneficis aconseguits només per Son Sant Joan en 9.000 milions de pessetes durant l'any passat. Una altra qüestió que es tractarà amb els responsables de les finances d'Andalusia, Catalunya, les Canàries i el País València és que el sistema de finançament autònomic prevegi la població flotant que han de suportar les autonomies, la qual utilitza les infraestructures sense pagar imposts.

Les Balears tenen una població flotant mitjana anual d'unes 250.000 persones, segons quantificà Mesquida. Si es té en compte aquest aspecte, el Govern de les Illes Balears espera recuperar els 4.700 milions que no s'inclogueren en el darrer sistema de finançament perquè no s'actualitzà la població amb 100.000 habitants més.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris